Behandlingar

Ansiktsbehandling BIOSANSA Holistic 

 • Behandlingen ger dig en friskare och renare hud samtidigt som den är skön och avslappnande. Vid första besöket görs en noggrann hudanalys som talar om vilken hudtyp du har och vilket tillstånd huden befinner sig i. Därutefter med en helhetsbild anpassar jag behandling, produkter och rådgivning som din hud fortsättningsvis mår bäst av.
 • För att uppnå ett mer bestående resultat vid uppkomst av obalans i huden använder jag mig utav ekologisk hudvårds- och näringsterapi för att försöka ta reda på grundorsaken till obalansen. Därav är klämning av comedoner (pormaskar) inte ett alternativ i behandlingen, eftersom den endast hjälper för stunden.
 • Ansiktsbehandlingen passar alla hudtyper och rekommenderas att göra regelbundet för att underhålla optimalt och mer långvarigt resultat. I den ingår; ansiktsrengöring, hudanalys, djuprengörande peeling, brynplockning, ansikts-, dekolletage- och handmassage, anpassad ansiktsmask och avslutningsvis ett exklusivt ansiktsserum och lätt make-up.   

Vaxning 

 • Använder ett professionellt naturligt sockervax, även kallat för ”sugaring”. Vaxet är vattenlösligt, helt naturligt och består endast av socker, vatten och citron.
 • Fördelarna är många med sugaring-tekniken. Den viktigaste av dem jämfört med traditionell vaxning, är att den extraherar hårstråna i dess naturliga växtriktning, vilket eliminerar risken för onödigt obehag, irritation, avbrutna- och inåtväxande hårstrån.
 • Resultatet blir en mycket mildare behandling som lämpar sig mycket väl för känslig hud och även oönskad hårväxt i ansiktet. Hårborttagningen är temporär, men utväxten blir mindre och glesare ju längre tid man håller på och vaxar. Effekten av vaxningen varar i 4 - 5 veckor. 
 • Råd och kontraindikationer för vaxning: Viktigt att man inte solar, badar eller tränar intensivt de två första dagarna efter behandling. Vaxning är ej lämplig på solskadad hud, psoriasis och eksem. 

Färgning av fransar & bryn samt brynplockning

 • Behandlingen är en konstform som ger klienten en naturlig skönhetsförändring, den lyfter och piggar upp ögonen och helhetsintrycket i ansiktet. Den passar för den som vill se fräsch ut utan smink men även förbättra sitt sminkningsresultat.

 • Färgningsprodukter som används är Refectocil och Refectocil Sensitive. Sensitive-serien är framtagen och passar för personer med känsliga ögon och/eller känslig hud. Färgen håller upp till 6 veckor.

 • Råd och kontraindikationer för färgning: Kontaktlinser avtages före färgning av fransar

 

Ansiktslymfdränage massage 

 • Manuell lymfdränagemassage (även kallat lymfdränage och lymfmassage) utvecklades av Dr. Emil Vodder på 1930-talet. Det är en form av mycket lätt massage som stimulerar lymfflödet i ansiktet alternativt kroppen och har en mycket lugnande och avkopplande effekt.
 • Lymfans system både levererar näringsämnen till cellerna och transporterar bort överflödigt vatten, cellavfall, toxiner, virus och bakterier. Massagetekniken innebär att man stimulerar lymfsystemet att dränera svullna vävnader och stödja kroppens immunförsvar samt läkningsförmåga vid en operation.
 • Den är särskilt bra för avgiftning, ödem, före- och efter kirurgiska ingrepp i ansiktet, ärrvävnad, ådernät, rodnad och akne.

 

Klassisk nack- & ryggmassage

 • Den klassiska massagen är inriktad på nacke och rygg eftersom många av dagens stressrelaterade krämpor (förutom magen) just sitter där. Massagetekniken innebär att man med olika djupgående handgrepp bearbetar kroppens mjukvävnader; hud, bindväv, muskler, senor och ligament.

 • Den ökar blod- och lymfcirkulationen som gör att syreupptagningen i muskelcellerna ökar, men även kroppens eget smärtstillande hormon endorfin och "må-bra-hormonet" oxytocin frisätts som följd av massagebehandlingen. Det resulterar i att man känner sig lugnare, musklerna blir mer smidiga och elastiska samt att spänningar, stelhet och värk lindras. 

 • Regelbunden massage har en förebyggande och rehabiliterande effekt för både kropp och själ. Klassisk massage ingår i friskvårdsbidraget.

 • Råd och kontraindikationer för lymf- och klassisk massage: Viktigt att man dricker en del vatten både före- och efter en massagebehandling för att hjälpa till att spola ut toxiner men även hålla sig borta från salt och alkohol, eftersom de hämmar kroppens förmåga att rensa ut toxiner. Massage bör undvikas vid vissa medicinska tillstånd som; akuta infektioner, maligna tumörer, allvarliga hjärtproblem och akut trombos.

Se pris och behandlingstid på bokningssidan