OM EKOLOGISK HUDVÅRDSTERAPI

Att ta hand om oss själva och unna oss en välförtjänt hudvårdsbehandling ger oss en fräschare hy och ett naturligt ansiktslyft. Det gör att vi utstrålar skönhet, som i sin tur generar till välmående och ny energi.

Ekologisk hudvårdsterapi är skönhet med helhetssyn, vilket jag som hud- & näringsterapeut valt att inrikta mig på. Ämnen vi kommer i kontakt med dagligen påverkar både hud, hälsa och miljö. Därför är ekologi en viktig del av hudvård. Produkter som används i behandlingarna är ekologiska, växtbaserade, ej testade på djur och fria från mineraloljor, färgämnen eller andra kemiska tillsatser.

Ekologisk hudvård handlar inte bara om att arbeta med ett ekologiskt hudvårdsmärke. Den bygger på en helhetssyn och hållbarhet som sätter människan och ekologi i centrum. Förutom att man ser till hudens yta, hur den mår och vilka produkter den behöver, även väger in hela vardagen för människan så som; kost, motion, tankar, känslor, rutiner, kroppsvård och val av produkter. Läs mer om behandlingarna

Huden är vårt största organ! En "hudtyp" är inte konstant utan något man själv kan påverka därför passar det egentligen bättre att säga "hudstatus" eftersom det är en signal om att din hud har ett behov, och det är i högsta grad något som du kan påverka. Den kan påverkas negativt beroende på livsstil, yttre och inre stress, hormonell förändring, näringsbrister och hygienprodukter/rutiner. Huden i ansiktet avspeglar många gånger tillståndet i våra inre organ, speciellt mage och tarm. Förutsättningar för en frisk hud är en balanserad bakterieflora (mikrobiom) på huden och i tarmen.

Med en näringsmedicinsk hudrådgiving har jag möjlighet att ta fram en personlig hud-anpassad handlingsplan. Den hjälper dig uppnå en friskare hudhälsa, vilket gynnar hela kroppen! Handlingsplanen grundar sig i densamma som näringsmedicinsk hälsorådgivning.  

Ändra

OM NÄRINGSTERAPI

Näringsterapin innebär att man använder individuella rekommendationer angående; kosthållning, näringstillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, aminosyror, fettsyror, antioxidanter, pre- och probiotika och örter, för att förebygga sjukdomar och att främja hälsan och kroppens självläkande förmåga att förbättra biokemiska, fysiologiska och psykologiska funktioner. Näringsterapi är ett komplement till sjukvården. 

I dag lever vi i ett samhälle och en tid där det ställs höga krav på prestation och effektivitet. Det skapar en hög belastning på våra kroppar. I kombination med; näringsfattig/felaktig kost, livsstil, miljögifter, stress, genetiska faktorer och mediciner, kan detta under en längre tid ofta leda till ohälsa och sjukdom. Många så kallade "välfärdssjukdomar" innefattar; mag-och tarmproblem, trötthet, sömnproblem, allergier, hudproblem, migrän, hjärt-och kärlproblematik, vilka kan vara följder av detta.

Utifrån funktionsmedicinsk modell i näringsterapin arbetar man med hela människan och tar in alla aspekter av livet. Kroppen ses som en helhet i samspel med mentala hälsan. Varje person är unik och har sin speciella väg till ett friskare och helare liv. Med ett klientcentrerat och vetenskapligt synsätt, försöker man hitta grundorsaken till varför man inte mår bra och därutefter försöka återställa kroppens funktion och optimera hälsan med en individanpassad handlingsplan om; livsstil, kost, näringstillskott, naturmedicin, kroppsbehandlingar och andra åtgärder. Läs mer om näringsmedicinsk hälsorådgivning